BEHROUZ MEHRI

Photographer

Bio | Gallery | Publication | Portfolio | Blog | Contact
FARVAH
Description in English
متن به فارسی

“Before I get a chance to pack up thirty years of experience on my shoulder and dive into a new decade in the summer, I was struggling with an illness, whose monstrous name and ghastly treatment was destroying me. I celebrated my thirtieth in clinics and with doctors. I was overwhelmed by chemotherapy and constant nausea and away from a cake, candles and wishful thinking. I entered the decade that was supposed to be the best time of my life, but in the jaws of cancer.” Farvah an Iranian breast cancer patient wrote on her facebook wall in September 2013.
Farvah, a 30-years-old copywriter and editor from Tehran fought her breast cancer since she acknowledged the disease in July 2013 and went through cancer treatments of chemotherapy, radiotherapy and a lumpectomy operation to overcome the cancer in December.
She is an independent woman living with her supportive fiance, Saleh, in Tehran. She was supposed to go through her mastectomy operation for removal of her right breast after the chemotherapy sessions but it turned to a lumpectomy during the surgery procedure as the pathology results were good meaning she could keep her breast.
According to Iranian cancer research, breast cancer is the most common form of the illness suffered by Iranian women which is affecting them at least one decade younger than their counterparts in developed countries with roughly more than 7000 new cases per year. Widespread pollution combined with the psychological pressures of life in the country have been both blamed for the soaring cancer statistics, while import of medicine is still difficult as Iran is affected by Western economic sanctions due to the country's controversial nuclear program.
"تا بیایم وارد تابستان شوم و بار و بندیل سه دهه را بگذارم روی کولم و از مرز سی سالگی رد شوم، افتادم توی مریضی‌ای که نام هیولا وار و درمان سخت‌اش قورتم داد. از تابستان و گرما و خوشی احتمالی‌اش چیزی نفهمیدم. از بدی‌ها و گرمای کشنده‌اش هم دور ماندم و بی خاطره و افسون از مرز سی گذرانده شدم لای هلهله‌ی تزریق و دکتر و کلینیک. خودم را توی مهمانی‌ای گیجاگیج شیمیاییِ داروها و سرگیجه‌ی مکرر، بی مستی، بی دود، بی رقص و بی دل‌ِ خوش از شمع و کیک و فووت، بین دوستان جان و جانانِ عزیزتر از چشم، سنجاق کردم به آغاز دهه‌ای که قرار بود برایش زیباترینِ عمرم باشم و در دیوانگی‌ها و بی‌قراری‌هایم غرق شوم"
از دیوار فیس بوک فروه
فروه سی امین سال زندگیش را با بیماری سرطان سینه آغاز کرد. او که به عنوان ادیتور و کپی رایتر در شرکت های تبلیغاتی کار می کند در اوایل تابستان 2012 متوجه بیماریش شد و پس از آن در پروسه ای شش ماهه نا خواسته وارد مبارزه ای سخت با سرطانش شد. فروه زنی مستقل است که در خانواده ای فرهنگی بزرگ شده و علاقه ی زیادی به هنر و کتاب خواندن دارد. او درمانش را با شیمی درمانی آغاز می کند و ناگزیر کارش را در شرکت تبلیغاتی رها می کند تا بر هیولایی به نام سرطان غلبه کند.
او پس از اتمام شیمی درمانی با مشکل دیگری روبه رو شد. بر اساس آزمایش های انجام شده باید نیمی از پستان راستش تخلیه می شد و احتمال تخلیه ی کامل هم بود که در حین جراحی مشخص می شد. او با این فرض به اتاق عمل رفت اما نتیجه ی آزمایش های حین جراحی بسیار خوب بود و جراحی بدون تخلیه ی پستان و تنها با برداشتن تومورهای سرطانی به پایان رسید.
او قبل از جراحی در فیس بوکش چنین نوشت:
"از وقتی که مسئله‌ی تخلیه‌ی پستانم مطرح شد، دچار آشفتگی شدم. از یک طرف زنی درونم بود که نمی‌خواست زنانگی‌اش بند به یک عضو باشد، که زیبایی را آن طور تعریف شده و کلیشه‌ای نمی‌خواست و دوست داشت رهاتر از آن باشد که نداشتن یک پستان -حتا برای مدت کوتاهی- غصه‌دار و پریشانش کند. از طرفی دیگر، زیبایی و زنانگی تحت تاثیر هزار و یک چیز برایم در داشتن دو پستان تعریف شده بود و گاهی هم فارغ از ماهیت پستان، به عضوی فکر می‌کردم که مال من بود، بدنم، تنم، جسمم بود و حالا قرار بود از من جدا شود."
بر اساس آمارهای ارایه شده در مراکز تحقیقات سرطان در ایران به طور متوسط سالانه 7000 نقر به سرطان پستان مبتلا می شوند که در میان زنان بیشترین آمار سرطان, سرطان پستان محسوب می شود. آلودگی شدید هوا در شهرهای بزرگ ایران از عوامل اصلی این بیماری است که پس از تحریم های جهانی که به دلیل برنامه هسته ای ایران در ساله های اخیر اعمال شده است استفاده از سوخت های غیر استاندارد در کشور به این آلودگی, شدت داده است. از سوی دیگر فشارهای روحی زندگی در ایران از عوامل اصلی افزایش سرطان در ایران هستند که حتی موجب بازگشت دوباره بیماری در درصد بالایی از بیمارانی که درمان شده اند شده است. در ایران سن ابتلا به سرطان, به خصوص سرطان پستان در سال های اخیر پایین آمده به طوری که یک دهه پایین تر از آمارهای جهانی است و زنان جوان در دهه های سوم عمرشان ناخواسته وارد جدالی سخت با این بیماری هولناک شده اند .
فروه پس از آخرین جلسه ی رادیوتراپی و پایان درمانش در تاریخ 22 دسامبر در فیس بوک خود نوشت:
آزاد شدم از چنگ بیماری

See Photos

© copyright 2008. [ Powered By : PersianTools]